Välkommen | Welcome

Georg Riedel 010

VÄLKOMMEN | Welcome

Georg Riedel är död. Det känns overkligt. Han har alltid funnits. Naturligtvis skulle han som vi alla en gång vara borta, men …

Vi minns en vänlig och ödmjuk människa, så ödmjuk att det krävdes flera övertalningar innan han insåg att det kunde vara värt att berätta sin historia. Vi är stolta över att vi fick förtroendet att ge ut boken om hans liv och hans mångsidiga musikaliska verksamhet. Jan Bruér, Gunnel Fagius, Sofia Lilly Jönsson och Martin Nyström belyste dessa olika sidor i boken ”Georg Riedel. Jazzmusiker och kompositör”.

***

Årets stora bokrea är nu igång, och hos oss pågår den 20/2-31/3. Välkommen att fynda!

Vi ser fram emot en vår med flera fina utgivningar och evenemang.
Kika under fliken ”Evenemang”. Där kan du bl.a. läsa att vi arrangerar ett samtal mellan Klas Gustafson och Kalle Lind, på Rönnells i Stockholm, den 13/4. De kommer prata om konsten att skriva biografi, detta i samband med bokreleasen av Klas Gustafsons bok ”Vad jag inte visste om att skriva biografi”. Samtidigt återutger vi även Gustafsons ”Schlagerkungens krig. Abba och Hoola Bandoola på Stikkan Andersons slagfält” i pocketversion. Detta i samband med femtioårsjubileet av Abbas Waterloo-vinst i Brighton.

Apropå firande: 2024 skulle Olle Adolphson ha fyllt 90 år. Det kommer det nybildade Olle Adolphson-sällskapet att uppmärksamma på olika sätt under året. Gå med i sällskapet, så får du all information du behöver: https://olleadolphsonsallskapet.se/.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Subscribe to our newsletter

NYHETER | News

NOTER | Sheet music

BÖCKER | Books

CD | Music